“Cua llarga fa dies que no menja, no s’apropa ràpid al menjar com cua curta” em diuen el Martí i el Bassim preocupats perquè durant aquest mes, són ells els encarregats de regar les plantes i donar de menjar als peixos que tenim a l’aula.

“Me’ls van demanar i vaig pensar que era una bona manera d’ajudar-los a responsabilitzar-se d’alguna cosa que els motivés com a grup.”

Aina

Sí, tenim dos peixos i estan a punt de complir dos anys i mig. La colla blau ultramar, actualment a 3r, quan feien 1r, li van demanar als Reis uns peixos. L’Aina, la seva mestra en aquell curs, m’explica: “Me’ls van demanar i vaig pensar que era una bona manera d’ajudar-los a responsabilitzar-se d’alguna cosa que els motivés com a grup”. Això ho recorda també la Marina: “L’Aina volia que tinguéssim alguna responsabilitat”.

De seguida es van posar d’acord per posar-los un bon nom perquè físicament són molt diferents: un té la cua molt llarga i l’altre, la té curta.

 
cua-curta-4-300x158.png
 

Cua llarga i cua curta viuen a l’aula on li toqui passar curs a la seva colla. De moment, han viscut a l’aula groga, a la negra i ara, a la blau ultramar. Però no s’acaba aquí: són peixos amb molta sort perquè fan vacances! Cada vegada que arriba un pont llarg o el període de Nadal o Setmana Santa, algun infant se’ls emporta a casa seva per poder alimentar-los i rentar-los. Viatgen còmodament en la seva peixera i en una bossa especial feta per la mare del Bruno.

 
cua-curta-3.png
 

Els infants recorden, quan l’any passat a segon, ens tocava anar de colònies. No sabíem a qui deixar els nostres peixos durant aquells tres dies. Vam decidir que els cuidessin la colla salmó que eren els nens de la classe del costat. “Ens feia por que no els cuidessin bé”, recorda la Mar.

Formen part de la nostra colla i tenen el seu lloc inclús en el calendari anual que protagonitzen els aniversaris de cada mes. Cua llarga i cua curta són els protagonistes de Gener.

 
cua-curta-2-e1465376895937.png
 

Durant aquesta setmana també ens ha tocat ser els encarregats de cuidar la bassa de l’espai natural: traiem les fulles i donem menjar a l’únic ésser viu que de moment hi ha. Allà també hi ha un peix, quina pena que no puguin viure tots tres junts!

 

Text
Monica Pardo   [Mestra de l’escola Fluvià]