El 13 de desembre es va fer una taller de cuina vegetariana a l’escola per a famílies, per entendre millor que es això del meatless day que es fa al nostre menjador.

Uns 15 participants ens vam apuntar sense saber molt bé que anàvem a fer, però amb moltes ganes  d’aprendre!

Només arribar ens va sorprendre el cap de producció de Campos Estela (i qui ens impartiria el taller) l’Ivan Garcia, amb la seva  energia i el munt de receptes que ens havia preparat per fer: hamburgueses de cigrons, canelons d’albergínies, espaguetis de carbassó, pancakes...i moltes més coses!

Només portàvem 15 minuts i ja estàvem tots engrescats preguntant a la Berta: quan farem el proper?

El taller va ser molt participatiu, l’Ivan  ens anava explicant les receptes i cada grup s’encarregava de fer un plat: uns tallàvem els ingredients, altres  fèiem les coccions,  preparàvem les masses  o els farciments....Tots teníem una feina a fer, i comptàvem amb  l’ajut de la Rosa, la cuinera,  que sempre estava allà per donar-nos una mà.

Va ser una experiència molt bona, poder treballar en una cuina professional ( amb ganivets que tallen de veritat!) conèixer nous ingredients i la manera de preparar-los, atrevir-se amb receptes que mai havíem fet, i relacionar-nos amb altres pares i mares de l’escola en una ambient diferent.

I com no podia ser d’una altre manera, al final vam seure a taula i vam menjar tot allò que havíem cuinat. Estava tot boníssim! Val a dir que aquestes festes he fet un parell de receptes a casa, algunes amb millor resultat que altres....

Gràcies a  Campos Estela i a l’Escola Fluvià per donar-nos aquesta oportunitat. Ja estic esperant que arribi una altre taller per apuntar-me!

Text
Elisabet Prat  [Mare d'un infant de l’escola Fluvià]